» 21 oktober 2017

Samen op de fiets voor Voedselbank

Redactie | 08-09-2016

Brigitte Barelds (links) met haar twee collega's van de ABN/AMRO die op fiets en tandem van Apeldoorn naar Enschede fietsen.
ENSCHEDE – Als ongeoefend fietser eventjes negentig kilometer op de pedalen van Apeldoorn richting Enschede. De Enschedese Brigitte Barelds weet nog niet precies wat haar te wachten staat. Maar de kilometers wil ze vrijdag 9 september maken op sponsorgeld op te halen voor de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

Apeldoorn


Als werkneemster van de ABN/AMRO bank zet Brigitte Barelds zich al jaren als vrijwilligster in. De laatste jaren voor de diverse voedselbanken inde regio. Na decennia in Enschede te hebben gewerkt is momenteel Apeldoorn haar standplaats. De keuze om tussen deze twee plaatsen te gaan fietsen was daarom snel gemaakt.

Zes uur


Collega’s Arend-Jan ten Bergen uit Hengelo en Robert de Vries uit Losser sloten zich aan en gezamenlijk ondernemen ze de fietstocht. “Arend-Jan en ik zijn onervaren fietsers. Wij gaan dan ook op een tandem”, zegt de 55-jarige Enschedese. “Robert is een ervaren fietser en hij denkt dat we in totaal zes uur onderweg zijn. Maar ik weet niet of we dat wel redden.”

Foundation


De actie van Brigitte Barelds wordt mede mogelijk gemaakt door de Foundation van de bank. Die steunde met hulp van vrijwilligers jarenlang de decemberactie van de voedselbanken in de regio. Maar de Foundation heeft haar aandacht verlegd en richt zich nu meer op ontwikkeling van talenten, onder het motto ‘partners van de toekomst’.

Steun


Vandaar dat Brigitte Barelds zelf in actie kwam om in december toch nog iets te doen voor de voedselbank en met name de kinderen van de ouders die er gebruik van maken. Daarbij kreeg ze van alle kanten hulp. Het Rijwielpaleis aan de Lipperkerkstraat heeft belangeloos de tandem beschikbaar gesteld. Die mag bij hoge uitzondering van de NS met de trein van Enschede naar Apeldoorn worden vervoerd. En dan zijn er de vele vrienden en bekenden die Brigitte met sponsoring steunen. Aan het begin van de week stond de teller al over de 500 euro.
Wat het uiteindelijke bedrag wordt, is na de fietstocht duidelijk. Zeker is wel dat vele kinderen door de actie in december iets extra’s kunnen verwachten. Daar hebben de drie medewerkers van de ABN/AMRO graag een pijnlijk achterwerk voor over.


« Terug