» 21 oktober 2017

Unieke verlichting nieuwe fietsbrug over Auke Vleerstraat

Redactie | 11-07-2016

Beeld: wUrck
ENSCHEDE - De combinatie wUrck, Arup en Reef gaat de innovatieve fietsbrug over de Auke Vleerstraat aanleggen. De bedrijven hebben de openbare aanbesteding gewonnen. De brug maakt onderdeel uit van de fietssnelweg F35, die loopt van Nijverdal tot de Duitse grens.
De fietsbrug ziet er uit als twee uit elkaar getrokken bogen die een poort vormen voor alle verkeer dat de brug passeert en Enschede binnenkomt, zowel via de weg als het spoor. De bogen hebben een lengte van 26 meter.
De silhouet van de boogbalken worden door middel van interactieve led-technologie verlicht. Daarmee kunnen verschillende lichteffecten worden toegepast. Zo verandert de verlichting van kleur afhankelijk van de dag, maand of het jaargetijde of bij evenementen. Daarnaast worden sensoren in de brug geplaatst die het mogelijk maken om de verlichting te laten reageren op passerende fietsers. Zodra fietsers de brug benaderen, verandert de kleur van de decoratieve verlichting naar wit om het gevoel van veiligheid te verhogen en de zichtbaarheid van het wegdek te versterken.


« Terug