Agenda

Woensdag 16 september

16-09-2020 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Mamacafé Vlaardingen

VLAARDINGEN – Mamacafé Vlaardingen is de ontmoetingsplek om ideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen en workshops te volgen. Het mamacafé is voor zwangeren, mama’s, papa’s, opa’s, oma’s en natuurlijk voor kinderen! Het Mamacafe Vlaardingen is om de week op woensdag geopend van 9.30 tot 11.30 uur bij IKC Jan Ligthart, Plein Emaus 6. Deze ochtenden zijn gratis en iedereen is welkom.

Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling te zien over de dit jaar 90 geworden Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert. Te zien zijn: tekeningen, aquarellen, schilderijen en grafisch werk, beelden in brons en objecten van staal, wandschilderingen, grafieken, mozaïek, reliëfs en glas in lood, ontwerpen en voorstudies in hout en gips en omgevingsvormgeving – voorbeelden van wel en niet uitgevoerde ontwerpen. Bij de tentoonstelling verschijnt een fietsroute waarmee het mogelijk is de verschillende kunstwerken van Droppert in Vlaardingen te bezoeken.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Dick Kattestaart exposeert in Vaartland

VLAARDINGEN - Het werk van Dick Kattestaart wordt van 15 augustus tot 15 oktober tentoongesteld in zorgcentrum Vaartland aan de Dillenburgsingel. Kattestaart is geboren en getogen in Vlaardingen, maar woonde 22 jaar ‘aan de overkant’ in Rozenburg. Dick heeft na zijn pensionering zijn passie gevonden in het fotograferen. Hij begon vooral met foto’s van scheepvaart, offshore en industrie. Hij is gefascineerd door de enorme kraanschepen die vaak in Rozenburg te zien zijn, maar ook de kleinere schepen, te zien op de Nieuwe Maas en Waterweg, zijn vaak onderwerp. Later terug in Vlaardingen trok hij meer naar de fascinerende architectuur van Rotterdam.

Hoogstraat Vlaardingen: de oudste straat van Holland?

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling te zien over de Vlaardingse Hoogstraat. De straat ligt op een dijk die aan het eind van de twaalfde eeuw is aangelegd. Dankzij archeologisch onderzoek is bekend dat de straat nog vele eeuwen ouder is en vermoedelijk teruggaat tot in de achtste eeuw. De Vlaardingse Hoogstraat herbergt dertien eeuwen aan geschiedenis. Maar is de Hoogstraat daarmee ook de oudste, continu bewoonde straat van het oude graafschap Holland?

Expositie Jan van Dorp in de Windwijzer

VLAARDINGEN – In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 is een expositie te zien van Jan van Dorp. Van Dorp toont een tijdlijn van zijn werk rondom het thema 'zoon/vader'. Om zijn kunst te kunnen verdiepen zocht hij naar tal van zonen-verhalen. De expositie is te zien van 5 september tot 29 oktober 2020 en is te bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.