ROGplus krijgt erkenning als mantelzorgvriendelijke werkgever

08-06-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 7 juni ontving Rob van der Elst (directeur van ROGplus) uit handen van bestuurder Franc Bongaerts vanuit Minters Mantelzorg de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’.  De mooie plaquette komt te hangen bij de entree van de hoofdlocatie aan de Uiverlaan in Maassluis. De erkenning, een initiatief van de landelijke stichting Werk & Mantelzorg, betekent dat ROGplus bij haar personeelsbeleid op meerdere manieren rekening houdt met de taken van mantelzorgers.

 

Wat is er nodig om deze erkenning te krijgen?

Naar alle medewerkers is een vragenlijst gestuurd. Uit de analyse hiervan bleek dat 1 op de 3 medewerkers van ROGplus in een bepaalde mate mantelzorgtaken uitvoert. Dat is een hoog percentage vergeleken bij het landelijke gemiddelde van 1 op de 5 werknemers. Eind 2017 is daarom een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat medewerkers makkelijker hun werk kunnen combineren met mantelzorgtaken zoals een extra mogelijkheid om thuis te werken en meerdere vormen van zorgverlof. Mantelzorgbeleid is opgenomen in het onlangs herziene Arbobeleid en het onderwerp wordt door leidinggevenden bespreekbaar gemaakt tijdens functionerings/voortgangsgesprekken.

 

Goede maatregelen genomen

Volgens Sandra de Jong (P&O adviseur bij ROGplus) zijn dit goede maatregelen. “Ik was verrast te constateren dat zoveel medewerkers mantelzorger zijn. De meeste collega’s waren zich dat niet eens bewust en vinden het heel gewoon om naast werk te zorgen voor bijvoorbeeld hun ouder(s), een familielid of kennis. Door de erkenning die wij nu ontvangen zijn we ons als organisatie nóg bewuster geworden van wat dit in de praktijk  betekent voor onze medewerkers!”

Gerelateerd