Ruim honderd deelnemers bij Iftar in West

14-06-2017 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Turkse, Marokkaanse Afghaanse vrouwen hebben 9 juni een IFTAR maaltijd in Wijkcentrum West gekookt voor ruim honderd gasten. De jongeren van Chill Out hielpen een handje bij de boodschappen en het serveren. De Iftar heeft tijdens de vastenmaand een bijzondere betekenis voor de deelnemers, waarbij ontmoeting centraal staat. Imam Hassan Boyazdouzen gaf uitleg over de betekenis van het vasten tijdens de Ramadan en de rol van de Iftar hierin.

Burgemeester Annemiek Jetten was de hele avond aanwezig en heeft bijna alle deelnemers persoonlijk begroet. Zij was positief verrast over de verscheidenheid van de bezoekers en onder de indruk van de samenwerking en de onderlinge sfeer tussen de vrouwen en de jongeren.

Franc. Bongaerts, voorzitter van de stichting Wijkcentra Vlaardingen en bestuurder van Minters, was trots op ‘zijn’ participatiemedewerkers die zoveel deelnemers op de been hadden gekregen. ‘Een mooi staaltje van integratie is dat Vlaardingers in alle soorten en maten op deze avond zijn afgekomen. Bovendien vind ik het bijzonder dat enkele initiatiefnemers de gerechten uit zichzelf aanbieden.’

De Turkse, Marokkaanse en Afghaanse vrouwen trekken al enige tijd drie keer per week gezamenlijk op in Wijkcentrum West. Onderwerp van gesprek is of zij hun bijeenkomsten kunnen uitbreiden.

Gerelateerd