Voor een euro naar het Museum Vlaardingen !

07-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 12 september heeft Museum Vlaardingen een uitgebreid programma voor Open Monumentendag. Het museum is van 10 tot 17 uur geopend en de toegang voor deze speciale dag is maar 1 euro!

In de gerestaureerde mooiste kamer van het museum, de Koepelkamer, tref je restauratrice Tanja van Sijp. Zij heeft na kleuronderzoek de mahoniehouten imitatie aangebracht in deze kamer en tijdens de Open Monumentendag geeft zij de hele dag demonstraties houtimitatie en verguldwerk.

Om 13, 14 en 15 uur kunt u onder leiding van Wijnand Houdijk van Houdijk Architecten meelopen met een korte rondleiding en hoort u de ‘ins en outs’ van het ontwerp en uitvoeringsproces van het gerenoveerde museumgebouw.

Ook het museumschip, de haringlogger VL.92 Balder is tussen 10 en 17 uur te bezichtigen voor publiek. Aan boord komt u alles te weten over de Kunst & Ambacht van de restauratie.

Om 12 uur bent u van harte welkom om de officiële opening van de Open Monumentendag bij te wonen in Museum Vlaardingen. Wethouder Hans Versluijs opent de festiviteiten en neemt teven het eerste exemplaar van het nieuwe prentenboek ‘Dynamiek en vaste waarden. Beschermd stadsgezicht in Vlaardingen’ in ontvangst.

Meer informatie vindt u op website van het Museum Vlaardingen

 

Gerelateerd