Geslaagd toernooi bij Jeu de Boulesclub

23-09-2015 Sport Redactie

De teams van het Mini Maxi toernooi bij JBC Vlaardingen

JEU DE BOULES - Op zaterdag 19 september werd voor het eerst in de geschiedenis van JBC Vlaardingen het Mini - Maxi toernooi georganiseerd. Bij dit toernooi spelen senioren en junioren samen als team van twee spelers. Van 4 tot 14 jaar ben je overigens junior.

Er hadden zich 12 teams aangemeld, waarbij ook andere Jeu de Boulesclubs zich hadden gemeld bij de poorten van de club in de Broekpolder: Drie teams van “Francophiles”, één van “Folatre”, en één van "L' Esprit" en maar liefst zeven teams van het ‘eigen’ JBC Vlaardingen. Sommige spelers zaten al snel goed in het spel en andere waren minder geoefend maar al doende werd er fors bijgeleerd. Het belangrijkste was natuurlijk dat er met plezier werd gespeeld, mét en tegen elkaar.

De vier partijen per team waren iets te hoog gegrepen, dus na twee partijen werd de keuken aan het werk gezet en kwamen er poffertjes op tafel, die enthousiast verorberd werden. Na het stillen van de honger werd er door elk team uiteindelijk nog een derde partij gespeeld, waarna de prijzen verdeeld werden. Voor de junioren was het sowieso prijs, die kregen allemaal een medaille en ijs toe !

Op de eerste plaats zijn Tigo en Edwin van der Ven geëindigd. De lijst met de runners-up:

 1. Dae en Piet vd Brugge
 2. Luca en Krijn Kok                          
 3. Delano de Jong en Jan Stad
 4. Rocco en Richard Romijn
 5. Mikkie en Monique van Dam
 6. Zenna Foppen en Corrie Harteveld
 7. Lucas en Simon de Wit
 8. Valentina en Joke Romijn
 9. Keti vd Ven en Patricia Aschman
 10. Anouk en Hans Bakker
 11. Mees en Wietse Batenburg

Gerelateerd