Nieuwe clubkampioenen bij Trefpunt

09-06-2014 Sport Redactie

SCHERMEN - Het valt niet altijd mee. Het is prachtig weer en de schermers kleden zich aan alsof het winter is. Maar ze hebben het er graag voor over. Schermen is een leuke sport en voor de veiligheid is het nodig beschermende kleding te dragen. En ze deden het niet voor niets; het werd weer een leuk en spannend toernooi met als inzet de titel Clubkampioen SV Trefpunt. 

In de jongste groep ging het er soms hard aan toe, hoewel de sportiviteit niet uit het oog werd verloren. Opnieuw gingen de Briellenaren Jesse Slaats en Jules Gloudemans met de eerste respectievelijk tweede plaats aan de haal, waarbij Jesse ongeslagen Clubkampioen werd. De derde plaats ging naar een immer netjes schermende Karsten Drenth. 

Bij de gevorderde jeugd was het in de twee rondes echt spannend. Celine Koevermans werd hier, net als vorig jaar, derde. De strijd om de eerste twee plaatsen ging tussen broer en zus Duivenvoorden. Faye werd in de eerste ronde winnaar, maar Glenn werd dat in de tweede, beiden met zeven gewonnen partijen. Het saldo van gegeven en ontvangen treffers moest uitkomst brengen. En dat pakte voor Glenn ongunstig uit. Faye werd daarmee eerste en Clubkampioen en, de jongere, Glenn tweede. 

Bij senioren degen was de uitslag niet eenvoudig te voorspellen. Doordat Mady Hogenboom, vorig jaar nog tweede, onder haar niveau presteerde kon Pepijn Nierop met de derde plaats gaan schuiven. Jeroen van der Velde werd ongeslagen Clubkampioen, gevolgd door de oude rot in het vak Mikkel Suijker. 

Bij sabel kon Ronald Overgoor, vorig jaar tweede, met slechts één verliespartij niet meer naast het goud grijpen; hij werd Clubkampioen. Nestor Ton van Tricht bleek moeilijk te verschalken; met twee verliespartijen werd hij tweede, gevolgd door Cees Mulder die daar mee voor de eerste keer het ereschavot besteeg. 

Er was nog ruimte voor een andere Trefpunt-traditie: de uitreiking van de Pam Russell-trophee. Winnaar van deze beker van vorig jaar, Jamie Tirion, reikte hem uit aan Mady Hogenboom die daarmee voor de tweede keer deze prijs won. Jamie prees haar inzet en was onder de indruk van de wijze waarop ze haar gezin, werk en opleiding voor schermmaître weet te combineren. Mady kreeg naast de wisselbeker een, door Pam Russell fraai gegraveerd, glas. 

Clubkampioenschappen 2013/2014 waren dus: Jesse Slaats, Faye Duivenvoorden, Jeroen van der Velde en Ronald Overschoor. De Pam-Russell-trophee ging naar Mady Hogenboom.

Gerelateerd