Archeologisch spreekuur in het Museum

23-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 25 februari wordt in het Museum Vlaardingen weer het archeologisch spreekuur gehouden. Archeologen van de gemeente en leden van de werkgroep Helinium laten bezoekers kennis maken met hun werkzaamheden. Bezoekers kunnen hun eigen ‘schatten’ meenemen en laten onderzoeken. Het spreekuur is van 14.00 uur – 16.00 uur.

Archeologen en vrijwilligers geven als het ware een kijkje in de keuken: vondsten uitwerken en beschrijven, het in elkaar puzzelen van voorwerpen of het uitzoeken van grondmonsters is nog maar een klein deel van de activiteiten die voor het oog van het publiek plaats vinden. En natuurlijk mag iedereen een handje helpen.

Maar waar nog meer op gehoopt wordt is de inbreng van de Vlaardingers, die gevraagd worden om hun eigen ‘schatten’ te laten zien. Vondsten uit een ver verleden, erfstukken die zij graag gedateerd zouden zien en ga zo maar door. Ook belangstellenden die meer willen weten over archeologische onderzoeken in hun eigen buurt, vroeger of nu, kunnen met hun vragen terecht.

Meer informatie vindt u op www.museumvlaardingen.nl

Gerelateerd