Een muzikale traditie in Vlaardingen herleeft !

29-07-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het Museum Vlaardingen en de Stichting Historische Kamermuziek organiseren een reeks concerten in de Koepelzaal van het Museum. Op zondag 28 augustus is het eerste concert, met medewerking van Petra Somlai op piano. Zij speelt werken van Beethoven en Mozart. Petra Somlai is een virtuoze pianiste die op het Brugge Concours voor Oude Muziek de eerste prijs won én de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Ze is één van de grootste sterren van de toekomst, een klavierwonder die éloges en topengagementen aan elkaar rijgt.

Met deze concertserie herleeft een muzikale traditie in Vlaardingen. In de tijd van het Visserijmuseum waren er kamermuziekconcerten in “Het Huis met de Lindeboom”, georganiseerd door de Rederijkerskamer. Daarna werd het een tijd stil.

Na de restauratie van het Museum Vlaardingen in 2015 hebben het Museum Vlaardingen en de Stichting Historische Kamermuziek de handen ineengeslagen om deze oude traditie te doen herleven. Het repertoire van deze serie is gericht op muziek uit de periode vanaf het begin van het ontstaan van het Huis met de Lindeboom (ca. 1740) tot ca. 1840. Naast de bekende componisten van kamermuziek (o.a. Mozart, Beethoven, Haydn, Mendelssohn) zullen ook onbekende componisten uit die periode aan bod komen.

De concerten worden eens per maand georganiseerd op de zondagmiddag van 16.00 uur– 17.00 uur. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om met de musici en de organisatoren na te praten.

Toegang: €20,-- p.p. inclusief drankje na afloop

Locatie, reservering en kaartverkoop:

Museum Vlaardingen, Westhavenkade 56

Tel.nr. 010-434 8722  Email: info@vvv-vlaardingen.nl  

Website: museumvlaardingen.nl   

Data: 2016: Zondag  28 aug., Zondag 25 sept., Zondag  23 okt., Zondag  20 nov., Zondag  18 dec.

Data: 2017: Zondag 29 jan., Zondag 19 feb., Zondag 19 mrt., Zondag  23 apr.

Gerelateerd