Kinderboekenweekfeest in de bibliotheek

08-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Als afsluiting van de Kinderboekenweek vieren we op zaterdag 13 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur het Kinderboekenweekfeest in de centrale bibliotheek aan de Waalstraat 100. Ieder kind is welkom: lid of geen lid! Toegang gratis. 

Kinderboekenweek: Kom erbij!
Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018 (woensdag 3 t/m 14 oktober). Wat is échte vriendschap? Maar ruzie en pesten komen ook voor. Is die BFF wel een echte BFF? En wat doen echte bloedbroeders voor elkaar? Kinderboeken helpen de wereld van de vriendschap beter te begrijpen. In de bibliotheek is er natuurlijk altijd veel over vriendschap en alles wat daarmee te maken heeft te lezen! 

Activiteiten
Er zijn verschillende dingen te doen en te beleven, voor elk wat wils. Start met het luisteren naar het prentenboek Mag ik Meedoen? En ga daarna lekker meezingen. Schuif aan bij onze knutsel- en spelletjesvrienden. Of doe mee met het verkleedfeest, het schminken en de fotoshoot, samen met je beste vriend/vriendin. Goochelaar Ollie komt natuurlijk langs en hij zal je verbazen met zijn goocheltrucs.

Doe mee en win de heuse Speurtocht Kom erbij!
Heb je trek dan is er het limonade-cakesfestijn. Voor ouders/opvoeders, opa's en oma's is er gratis koffie/thee. Nog meer muziek in de bieb is er met het Villa Voice Kinderkoor. Heel speciaal is de BFF schrijfworkshop onder leiding van Marleen Bos. Verras je BFF met een echte brief! Briefpapier, postzegels en een echte postbode zijn aanwezig. 

Voor de speurders is er in het Archeologisch depot het speciale Bottenspel en Zandvlooien. Ook maak je in het Archeologisch depot speciale vriendschapsbandjes van vilt.

De activiteiten zijn voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. Aanmelden is niet nodig. 

Het Kinderboekenweekfeest wordt georganiseerd in samenwerking met: CJV, Un1ek Onderwijs en Opvang, Het Archeologisch depot Vlaardingen, Villa Voice Kinderkoor, Marleen Bos.

Gerelateerd