Nieuwe muziek van Vlaardingse band Petrol

09-09-2018 Uit Redactie

fotografie: Ron van Rutten

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Woensdag 12 september staat Petrol voor de tweede keer op het podium in BIRD. Ditmaal presenteert de band zijn nieuwe plaat ‘Fixed’. De funky popmuziek is opgenomen in een oude theaterzaal, waar de band zich vorige zomer een week lang in heeft opgesloten. Verwacht swingende nummers en een zangeres met een dijk van een stem.

Het is alweer even geleden dat de band nieuwe muziek uitbracht. De laatste single Gone werd in juni 2016 uitgebracht, maar in de tussentijd heeft de band allesbehalve stilgezeten. Zo hebben ze op verschillende podia en festivals gespeeld en was er vorige zomer (net na de opnames van de nieuwe EP) nog een tour door Frankrijk waarin ze verschillende surfcamps aandeden. 

De titel van de EP verwijst, volgens de band, naar de bandleden, die vanuit verschillende muziekgenres bij elkaar zijn gekomen (van rock tot pop en jazz). Samen vonden zij een stijl die niet geheel onsuccesvol bleek te zijn. De sound is te horen op de nieuwe EP, die zal worden vertolkt in BIRD woensdagavond 12 september om 22.00 uur (toegang gratis). Als kers op de taart heeft de band aangekondigd tijdens het evenement een huiskamerconcert te verloten onder de aanwezigen die een EP kopen. 

Vanaf 13 september is de EP ook te beluisteren op onder andere Spotify en Apple Music. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie over het evenement.

Gerelateerd