Primeur voor Museum Vlaardingen

10-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 27 mei 2016 ontvangt het Museum Vlaardingen Dr. Kees Nieuwenhuijsen. In samenwerking met Boekhandel Plantage-Pontier en VKB-Media, heeft het Museum Vlaardingen beslag weten te leggen op de eerste van een landelijke reeks lezingen rond het uitbrengen van zijn boek Strijd om West Frisia. Met het verschijnen van zijn 288 pagina tellende boek levert Kees Nieuwenhuijsen een bijzondere historische bijdrage aan de vaderlandse geschiedenis en het onderzoek naar het ontstaan van het Graafschap Holland.

De lezing (met na afloop signeersessie) vangt om 16.30 uur aan. Toegang is gratis. Het Museum Vlaardingen is gevestigd aan de Westhavenkade 56.

Vrijdag 22 april werd in Den Haag het eerste exemplaar aan de Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, portefeuillehouder erfgoed Rik Janssen, aangeboden. Kees Nieuwenhuijsen is geboren en getogen in Vlaardingen en lid van de authenticiteitscommissie van de Stichting Slag Bij Vlaardingen. In 2012 publiceerde hij met stadsarcheoloog Tim de Ridder het bronnenoverzicht Ad Flardingun: Vlaardingen in de elfde eeuw. Aan zowel het boek Ad Flardingun als Strijd om West Frisia ligt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek ten grondslag. In Strijd om West-Frisia schrijft hij een breed toegankelijke en zeer lezenswaardige geschiedenis over de eerste twee eeuwen heerschappij van het West-Friese gravengeslacht. De historie van wat we nu het graafschap Holland noemen is een periode van opzienbarende onderbelichte intriges en moordcomplotten.

Boekhandel Plantage-Pontier doneert vrijdag van haar opbrengst twee euro per verkocht exemplaar aan het Museum Vlaardingen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date