Schatgraven in Museum Vlaardingen

05-07-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is een tentoonstelling voor kinderen ingericht over bodemschatten. Zij kunnen er allerlei soorten opgravingen zien en voelen. Daaronder heel bijzondere, zoals het bot van een mammoet, schedels, haaientanden, gesteenten en mineralen. In een grote zandbak kunnen ze zelf op zoek naar voorwerpen, waaronder ‘goudklompjes’. Bij het oprapen van een steen heb je in feite een stukje van onze aardbol vast. De steen zegt
iets over wat miljoenen jaren geleden is begonnen. Deze expositie vertelt je de geschiedenis van de Nederlandse bodem en daarmee de geschiedenis van ons land. Veel fossielen zijn gevonden op het land, maar ook de Vlaardingse vissers vonden regelmatig in hun netten prachtige overblijfselen uit vroegere tijden.

Kom in deze tentoonstelling kijken naar overblijfselen van dieren als dinosauriërs en wolharige mammoet. Zie en voel bodemschatten uit de Romeinse tijd en luister naar een kort verhaal over die periode. Natuurlijk kun je daarna in het museum op zoek naar Vlaardingse bodemschatten, zoals de klepduiker, de kano en de Krabbenplasman. Voor groepen organiseert het Museum Vlaardingen rondleidingen met toelichting en spelletjes.De expositie is geschikt voor kinderen tot tien à twaalf jaar. De jongste kinderen onder leiding van ouders zijn natuurlijk ook welkom. De expositie loopt tot en met eind oktober 2017.

Gerelateerd