Volop leven in Museum Vlaardingen tijdens Museumweekend

10-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens het Museumweekend op 14 en 15 april, organiseert Museum Vlaardingen twee activiteiten: de VL92 Balder is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk en er is op zondag een interactief middeleeuws arrangement met een lezing, hapjes, drankjes en rondleidingen.

Het museumschip de Balder, de oudste nog zeilende logger van Nederland, ligt te schitteren aan de kade bij het museum. Tijdens het museumweekend is het schip van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. De bemanning vertelt verhalen, laat zien hoe het leven aan boord was en neemt je mee naar een stuk Vlaardingse historie: de zeevisserij.

Op zondagmiddag staat het museum in het teken van de middeleeuwen. Er zijn rondleidingen onder leiding van ‘historische’ personages en de nieuwe tentoonstelling Boer en Burcht is te bekijken. Karin de Roos, auteur van het boek Dubio - een roman over leven, liefde en mysteries van 1018 en de naweeën hiervan in 2018 - houdt een lezing en biedt gelegenheid tot het stellen van vragen. Er zijn hapjes en drankjes (bij de toegangsprijs inbegrepen).

Het programma begint vanaf 14.00 uur. De lezing van De Roos is om 14.30 uur. Het boek is ook te koop. WiI je zeker zijn dat er een exemplaar klaar ligt, reserveer er dan een via info@museumvlaardingen.nl. De schrijfster houdt na afloop van de lezing een meet & greet en signeert op verzoek uw persoonlijke exemplaar.

Deelnemen aan de interactieve middag kost € 7,50, naast de reguliere toegangsprijs (Museumjaarkaart en Rotterdampas zijn geldig). Aanmelden kan via info@museumvlaardingen.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date