Zin op Zondag – geloofsweg als flipperkast?

03-09-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Windwijzer heeft Jean Jacques Suurmond uitgenodigd in de serie ‘Zin op Zondag’ op zondag 16 september van 15.00 tot 16.30 uur om te vertellen over zijn spirituele reis. Daarna is er gelegenheid om verder te praten onder genot van een glaasje wijn of sap. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

Jean Jacques Suurmond, voormalig predikant te Vlaardingen en voormalig columnist in Dagblad Trouw neemt ons mee op een spirituele reis in zijn boek ‘God zijn, een oefening in bescheidenheid’. Claartje Kruijff schrijft: ,,Dit boek is als een sprankelende, originele en diepzinnige reisgenoot en beschrijft een geloofsruimte die ik meer en meer zoek – of die mij zoekt''. Jean Jacques Suurmond wijst ons vanmiddag op de bron van de christelijke wijsheid of spiritualiteit (levenskunst) die in en onder de geloofsbelijdenis van Nicea verscholen ligt. ,,De geloofsbelijdenis dient in de tuin geplant te worden, op een doek geschilderd, over het volleybalnet gegooid, op iemands mond gezoend, over een kipfilet gestrooid. Dan komt de tekst tot leven en opent hij ons voor de dieptedimensie van het bestaan''.

Op zoek naar zinvol en betekenisvol leven Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Zin op Zondag is van 15.00 tot 16.00 uur met na afloop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevaagd.

Gerelateerd